Насіння кукурудзи
Кукуруза – Один з найдавніших злоків, відомих людству. Загадкова згадка про те, що кукурудза була зручна майже 9 тисяч років тому в Мексиці. Відтоді кукурудза стала популярним продуктом, її вирощують у багатьох країнах і використовують протягом цілого року. Особливо популярною є кукурудза на півдні та півночі Америки.
Кукурудза широко використовують у сирі, консервованій та консервованій формі, а з кукурудзи утворюється кукурудзяний крохмаль, олія, борошно. Цінності кукурудзи оцінили у всіх країнах світу, і ця рослина широко застосовується не тільки в кулінарії, але й в медицині.
Цукорові зерна багаті на вітаміни: РР, Є, Д, Д, К, вітаміни групи В (В1, В2), а також аскорбінову кислоту У каченястих качанів, які містять мінеральні речовини: солі калію, кальцій, фосфору, заліза та магнію, а також мікроелементи: нік та мідь. У кукурудзяній білизні є незамінні амінокислоти: триптон і лізін.
$em> Полізні властивості кукурудзи>nbsp; 26:/em>$em>(nbsp;)
У 100г сирої кукурудзи міститься 2,5 г клітковини, а в тій же кількості відвареної - 2,7 г клетчатки, тому кукурудза корисна при деяких захворюваннях шлунково-кишеного тракту. Використання кукурудзи допомагає нормалізації стілецьа при запорах.The/p>
Полізно вживати зерна кукурудзи, а також кукурудзяні отрубі, в яких у достатку знаходяться поживні речовини, які мають антиоксидантними властивостями.The/p>
Регулярне споживання кукурудзи може зменшити ризик інсульту, діабету та серцево-судинних захворювань, оскільки організм отримує достатньо харчових волокон, клічок, калію, магнію, фосфору, вітаміну E та інших корисних речовин, що містяться в кукурудза, що активують метаболічні процеси. Це приводить до поліпшення здоров'я людини і зміцнення імунної системи. com/p>
Курузу в різних видах рекомендується включати в дитячий раціон, і в склад різних дієт, оскільки вона постачає організм необхідними мікроелементами і вітамінами.The/p>
Укріпляюче і поживне дії кукурудзи особливо корисні для людей старшого віку: зокрема, цей природний продукт харчування може допомогти запобігти м'язовій дистрофії. Крім того, вітаміни групи В, що містяться в кукурудзу, мають позитивний ефект на функції центральної нервової системи.
Благодаря сечогінним властивостям, кукурудза (на зокрема, її рильця), має хороші протиотечні дії, в т.ч. при вагітності, а також може полегшити біль у суглобах при артритах і остеоартрозах, 68/p>
Цікаво, що консервована кукурудза зберігає практично всі корисні якості, що і свіжий продукт. Тому, якщо ви хочете скористатися корисними властивостями кукурудзи, додайте ці прекрасні золоті зерна у ваші страви: салати, овочеві запіканки, каші, пироги тощо. Пам'ятайте, що за допомогою цього чудового злака ви зможете зміцнити ваше здоров'я і поліпшити самопочуття.